Підсумки літньої CELTA у Grade: як це було?

Підсумки літньої CELTA у Grade: як це було
15.09.2023

CELTA — це престижна Кембриджська кваліфікація, яка дозволяє викладати англійську мову як іноземну в усьому світі.

Особливості проходження CELTA у Grade

Учасників курсу тренують досвідчені та кваліфіковані викладачі Grade Education Centre, а саме: Лідія Сімак, Олена Лисиця, Елеонора Пазяк, Андрій Пігарєв

Крім того, у червні кваліфікацію CELTA-тренера отримала також і Олена Бочкарьова.

Зверніть увагу, що кількість учасників курсу має бути кратна 6. Оскільки за правилами Cambridge Assessment English за кожною групою з 6 trainees стажерів закріплюється 1 tutor. наставник

Власне, у червні та липні свою кваліфікацію підвищили ще 54 викладачі. Саме стільки студентів успішно закінчили курс CELTA.

Одна з них — Євгенія Лисенко. Після проходження курсу вона стала викладачкою англійської мови у Grade!

Я всім рекомендую пройти CELTA, тому що тьютори — неймовірні, вони дають зрозуміти, що кожен студент-викладач дуже важливий для них. Це був неймовірний досвід! Під час проходження курсу між викладачами та студентами панувала тепла та затишна атмосфера.

СELTA — це чудова інвестиція в майбутнє. Після закінчення навчання ти почуваєшся впевненим у своїй карʼєрі викладання, знаєш багато різних методик та впроваджуєш їх на своїх заняттях.

Євгенія Лисенко

Поміж тим, своїми враженнями поділилась також і СELTA-тренерка, Елеонора Пазяк. 

Я завжди знала, що українці найсильніші та найбільш наполегливі, але те, що, попри всі стреси та виклики сьогодення, наші люди прагнуть професійного розвитку, готові працювати вдвічі більше, викликає в мене захоплення.

Всі викладалися на повну, працювали дуже багато, замало спали, хвилювалися, що не завжди все виходило, але продовжували вдосконалювати свої викладацькі навички. Інтенсивний курс — це завжди чимало стресу, але кожного ранку я бачила усміхнені обличчя, ми багато жартували, всі підтримували один одного. Панувала неймовірна атмосфера!

Елеонора Пазяк

Руслана Костюк розповіла про здобуття CELTA

Читати

Як проходить навчання?

Зазвичай, full-time онлайн-курс триває один місяць, а part-time — 2,5 місяця. Вони поділяються на теоретичну та практичну частини. 

Практична частина teaching practice — це проведення повноцінних уроків учасниками курсу для студентів. Під час занять інші стажери спостерігають за роботою свого колеги та оцінюють його старання. 

Протягом проходження практичної частини тренер оцінює прогрес потенційного викладача та реакцію на коментарі колег.

Якщо ви не проводите урок, то повинні обзервувати заняття своїх колег — це обовʼязково.

Власне, на teaching practice працюють 6 стажерів і один тренер. А от під час теоретичної частини input session всі студенти курсу зустрічаються з одним тренером. 

Отож, якщо на курсі є 2 набори, то на теоретичній частині усі 12 студентів навчаються разом.

Викладання, волонтерство та CELTA: Аліна Фастовець про те, як поєднувати все

Читати далі

Все, що стосується відбору на СELTA

Основною вимогою проходження курсу є рівень мови. Він повинен бути не нижче, ніж С1.

Річ у тім, що на курсі стажери проводять уроки для студентів рівня В2, тому у потенційних викладачів не може бути рівень нижче, аніж у студентів.

Зауважте, що додатковим плюсом під час відбору буде досвід викладання англійської мови, або ж розуміння базових методик.

Процедура відбору на курс 

Передусім варто зазначити, що відбір проходить однаково для всіх кандидатів. Він поділяється на етапи.

Перший етап — це письмове завдання. pre-interview task Переважно питання стосуються саме методики викладання, а не рівня знань англійської мови. 

Другий етап — інтервʼю з СELTA-tutor. Його проходять усі, незалежно від того, як виконають завдання першого етапу. Під час інтервʼю тренер ще раз перевіряє знання кандидата щодо методики викладання.

Третій етап — письмовий тест в режимі реального часу. За 15 хвилин потенційний студент курсу повинен написати невелике есе. Власне, це перевірка writing skills. письмових навичок

Якщо ж тьютори розуміють, що людина недостатньо кваліфікована для отримання CELTA-сертифіката, то їй на електронну пошту приходить лист з ретельно підібраними рекомендаціями щодо покращення знань.

Окрім того, що тренери перевіряють рівень знань англійської мови, вони звертають увагу і на soft skills.

Мрієте стати кваліфікованим викладачем англійської мови? Мерщій надсилайте заявку на курс CELTA та станьте на крок ближче до своєї мети вже зараз!