Магістри складатимуть єдиний держіспит

20.05.2018

У МОН вирішили створити спеціальну атестацію для тих, хто буде отримувати ступінь магістра, для того, щоб переконатися, що знання тих, хто отримав цю ступінь, будуть справді відповідати рівню. Для цього буде створений спеціальний єдиний державний кваліфікаційний іспит. Проходити його після завершення курсу необхідно буде представникам декотрих спеціальностей та напрямків.

Перелік тих, хто має складати новий іспит, вже готовий. Серед них – випускники магістратури зі спеціальностей «Кібербезпека», «Публічне управління та адміністрування», «Право», «Міжнародне право» та «Атомна енергетика». Крім них, до переліку увійшли спеціальності, що стосуються напрямків «Охорона здоров’я», «Ветеринарна медицина», «Громадська безпека», «Військові науки, національна безпека, безпека державного кордону» та «Транспорт».

Складати іспити належить і тим, хто тільки має почати навчатися на магістратурі. Реєстрація на іспит у форматі ЗНО вже розпочалася 14 травня, і у перший же день набралося більше 1200 охочих.

За розрахунками МОН, у поточному 2018 році на іспит, оснований на ЗНО з англійської, зареєструється до 60 тисяч людей, при тому, що складати цей іспит потрібно далеко не усім, хто навчатиметься на магістрів, а лише представникам окремих спеціальностей.