Вважаєте Minecraft просто грою? А її використовують для навчання англійській мові

Как использовать Minecraft для обучения английскому
18.09.2020

Усе ще вважаєте Minecraft марним витрачанням часу для вашої дитини? Можливо, досвід експертів із Кембриджу змусить вас змінити власну точку зору. У рамках освітньої події Microsoft China експерти Cambridge Assessment English представили власне розроблення, English Adventure. Його використали в китайському віртуальному «Літньому Таборі» (Summer Camp) у липні, і воно доступна й досі.

Експерти вирішили показати, як популярну відеогру можна використовувати у віртуальному уроці. Діти отримують можливість грати як у класі, так і з дому, водночас отримуючи необхідні навички англійської.

Гра розроблена для дітей старше 7 років, рівень англійської яких відповідає A1 за CEFR. Її також можна використовувати і для підготовки до Кембриджського іспиту A1 Movers. Гравці розпочинають свою сесію з читання сувою, який доступний викладачам у вигляді робочого аркушу. У ньому перераховані місії, які учасники мають виконати, зокрема розгадати загадки, які допоможуть попрактикуватися в англійській і навіть «видобути» деякі літери та викласти з їхньою допомогою складні англійські слова. Усі слова узяті зі списку слів для підготовки до A1 Movers. Пізніше ці завдання та загадки можна використовувати в «традиційніших» завданнях.

Белінда Серда, голова відділу цифрового співробітництва у Cambridge Assessment English, зазначила, що гра перетворює вивчення англійської на веселе заняття, що не вимагає особливих зусиль, але захоплює процесом вивчення світу Minecraft. Завдання допомагають дітям легше засвоювати складні слова та концепції, краще запам’ятовувати їх. Гра сильно мотивує продовжувати навчання.

Summer Camp – це додаткова секція у внутрішній ігровій бібліотеці Minecraft, що містить 12 уроків. На жаль, лише один із них був представлений англійською – English Adventure. Цей урок з’являється на четвертому тижні програми, розрахованої на 12 уроків. Він буде доступний до кінця 2020 року.