Міністерство освіти України планує спростити шкільну програму

ministerstvo-planiruet-uprostit-programmu
16.05.2024

У МОН працюють над полегшенням освітніх програм для середньої школи.

Про це заявив міністр освіти та науки України Оксен Лісовий.

Як визначити рівень англійської?

Розповідаємо!

У чому проблема?

Повідомляється, що спрощення не означає, що освітні програми стануть менш якісними. Потрібно ж навпаки створити умови, в яких школярі зможуть детальніше вивчати предмети.

Міністр зазначає, що сучасна шкільна програма сильно перевантажена, наприклад, на уроках літератури учням доводиться вивчати по 40 авторів за рік. Через це діти не можуть заглибитись у твори та добре опрацювати матеріали.

За його словами, необхідно, щоб на заняттях школярі вміли аналізувати, розвивали критичне мислення та фантазію. Цього не можливо буде досягнути, якщо постійно давати дітям другорядну інформацію.

Коли очікувати на зміни?

Оксен Лісовий сказав, що на спрощені навчальні програми варто очікувати вже цього літа. Саме тоді вони будуть представлені для ознайомлення.

Також він повідомив, що наразі креативна команда в міністерстві працює над гумінітарними та математичними предметами — саме з них в першу чергу приберуть все другорядне.

До слова, нещодавно ми розповідали про те, що в українських школах може зʼявитись посада карʼєрного радника — спеціалісти допомагатимуть школярам обирати дисципліни для вивчення у 11-12 класах.