МОН та Кембриджський університет підписали Меморандум про взаєморозуміння

Frame 4
10.08.2022

Міністерство освіти й науки та Кембриджський університет підписали угоду про трансформацію освіти для дітей, які вимушено залишили Україну та навчаються за кордоном.

Меморандум про взаєморозуміння передбачає:

  • створення карт навчання для систем освіти країн, які приймають українців;
  • допомогу в реєстрації результатів навчання кожній дитині;
  • постійну підтримку педагогів.

Технологія створення карт, які показують відмінності між національними освітніми програмами, націлена на допомогу викладачам із різних країн оцінити рівень освіти українських школярів та студентів, а також полегшити їм перехідний процес навчання.

Карти будуть корисними й тоді, коли українці повернуться додому. Вони допоможуть педагогам зрозуміти, якого прогресу вдалося досягти школярам і студентам, залежно від країни їхнього перебування.

Угода ґрунтується на підтримці та партнерстві Кембриджського університету з українськими педагогами та учнями. У ньому також використані матеріали, отримані під час роботи з переселенцями по всьому світу.

Кембридж солідарний з Україною. І не лише під час війни, а й після неї, коли Україна відновлюватиметься. Ми готові вживати сміливих колективних заходів, щоб використати всі можливості Кембриджа для допомоги тим, хто її найбільше потребує. Ця програма змінить життя багатьох дітей в Україні й матиме величезний позитивний вплив на їхнє майбутнє.

Стівен Дж. Туп, професор

Для реалізації програми потрібна фінансова підтримка урядів, партнерів і донорів. Зараз у Кембриджі досліджують можливості надходження фінансування.

Кембриджські іспити на паузі?

Розповідаємо, де українці можуть отримати міжнародний сертифікат про рівень англійської

Дізнатися!