Для українців створили короткий онлайн-курс про мінну безпеку

Для украинцев создали короткий онлайн-курс о минной безопасности
14.01.2023

Для українців розробили онлайн-курс про мінну безпеку, який називається “Дивись під ноги! Дивись, куди йдеш!”. Для участі у ньому потрібно зареєструватися на сайті. Цей проєкт створений для цивільного населення за ініціативи Фонду “Східна Європа” та ДСНС України.

Кому знадобиться курс?

Тим, хто проживає у деокупованих містах і селах або часто буває у таких краях, життєво необхідно знати, як поводитися у разі виявлення мін.

Інформація про мінну безпеку буде корисною для всіх українців, без винятків. На жаль, війна спричинила замінування багатьох територій, тож для того, аби після очистити усі місцевості, може знадобитися чимало років.

Говоримо про символи та визначні місця України англійською

Лексика тут

З чого складається тренінг?

Навчання на онлайн-курсі триватиме всього 25 хвилин. Цей формат складається з 5 коротких уроків, під час яких спікери обговорюють такі питання:

  • види вибухонебезпечних речовин та предметів та чого від них очікувати;
  • де найчастіше можна наткнутися на міни, які залишив ворог, коли покидав захоплені території;
  • на яких ресурсах моніторити перевірену інформацію про замінування;
  • як зрозуміло розповідати дітям про правила поводження з мінами.

Спікери курсу

Олег Михайлюта, більш відомий як Фагот — фронтмен музичного гурту ТНМК, який сьогодні є військовим у добровольчому батальйоні “Реванш”;

Іван Шепелєв — експерт Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Також нагадуємо про унікальну можливість для українців безкоштовно пройти навчальні курси від ІВМ для особистого та професійного розвитку.