Безплатний онлайн-захід про безпеку в інтернеті до Міжнародного дня захисту дітей

Бесплатное онлайн-мероприятие о безопасности в интернете к Международному дню защиты детей
31.05.2023

З нагоди Міжнародного дня захисту дітей в онлайн-форматі відбудеться Всеукраїнський захід на тему безпеки в інтернеті. Подію ініціює Міністерство освіти і науки України спільно з українським підрозділом Google.

Коли: 1 червня о 14:30

Участь у заході — безплатна.

Долучитися до трансляції можна за посиланням.

Програма заходу

Під час події відбудеться презентація таких корисних ресурсів:

  • Interland — онлайн-гра, яка допомагає вивчити основні правила мережевого етикету та безпеки під час користування інтернетом. У форматі квесту учасники гри разом з помічниками стануть дослідниками вебмережі.
  • Навчальний посібник з медіаграмотності для підлітків, що допомагає засвоїти правила користування інтернетом, зокрема, цифровими ресурсами для громадян.

Також учасникам заходу презентують оновлення на сайті “Навчайте, де б Ви не були”. Цей ресурс надає все необхідне для початку роботи дистанційно, незалежно від вашого місцеперебування.

Відтепер на сайті зʼявилося більше нових корисних матеріалів для вчителів про цифрові інструменти, які пропонує Google та можливості пристроїв Chromebook.

Яким має бути classroom management під час онлайн-навчання?

Поради та підказки

Онлайн-захід підтримують “Координаційний центр КМУ / Mental Health UA”, а також громадські організації “Ла Страда-Україна/La Strada-Ukraine” і “Безбар’єрність”.

Після участі у заході ви дізнаєтеся, як створити безпечне онлайн-середовище для себе, дітей та учнів. Долучайтеся, аби бути обізнаним у питаннях цифрової безпеки!