Підвищення кваліфікації для викладачів англійської: дати реєстрації на TKT цієї весни

TKT
26.02.2020

Вчителі англійської мови, а ви знаєте, що згідно з листом МОН № 1/9-495 від 26.09.14 року Кембриджський іспит ТКТ зараховується як підвищення кваліфікації?

TKT (Teaching Knowledge Test) – це іспит для вчителів, які викладають англійську в школах або проводять заняття для дорослих. Отримання такої кваліфікації підвищує впевненість у своїх знаннях, навичках та уміннях, а сертифікат від Кембриджського університету підтверджує компетенцію для роботи в будь-якій країні світу. TKT можуть складати усі викладачі англійської, незалежно від досвіду роботи. Отримати більше інформації про формат та підготовку до іспиту, подивитись приклади завдань можна на офіційному сайті Кембриджу.

Існує декілька модулів іспиту ТКТ: загальні (Module 1,2,3), а також спеціалізовані (TKT YL, CLIL). Складати їх можна як усі разом, так і окремо в будь-який час. За проходження кожного модуля кандидат отримує сертифікат Cambridge Assessment English.

Детальніше про модулі:

Модуль 1 – Досвід викладання

Модуль 2 – Планування уроків і використання ресурсів для викладання мови

Модуль 3 – Управління процесом навчання

TKT

Спеціалізовані модулі:

TKT: CLIL (Content and Language Integrated Learning) – Освітній контент та інтегроване вивчення мови

TKT: YL (Young Learners) – Викладання англійської дітям

Teaching Knowledge Test складають у форматі письмового іспиту з завданнями з множинним вибором. Наприклад, підбір відповідностей, вибір правильної відповіді, виключення зайвого. За кожну правильну відповідь кандидат отримує 1 бал, а після складання кожного модуля — кембриджський сертифікат з оцінкою від Band 1 до Band 4. Кожен модуль перевіряє окрему галузь знань методики викладання англійської.

Якщо ви вже готові отримати свою першу кембриджську кваліфікацію — запрошуємо вас зареєструватися на іспит ТКТ в наш екзаменаційний центр, найближча дата екзамену — 25 квітня, реєстрація триває до 9 березня.