Тренувальні Кембриджські іспити у Grade: як проходить пробна сесія

Тренувальні Кембриджські іспити у Grade: як проходить пробна сесія
6.06.2023

Щороку мільйони людей по всьому світу складають Кембриджські іспити з англійської мови. Вони ставали все популярнішими і в Україні, й скласти їх можна було зокрема в Grade Education Centre, який є найбільшим ліцензованим екзаменаційним центром Cambridge Assessment English. в Україні (UA 007) і в регіоні Та через повномасштабне вторгнення рф проведення іспитів в Україні тимчасово зупинили.

Однак, можливість спробувати свої сили на одному з найбільш популярних та визнаних іспитів англійської мови у світі існує й досі. Цього року в перші дні червня Grade провів пробні Кембриджські іспити для партнерських підготовчих центрів!

Разом з Ольгою Файзуліною, керівницею екзаменаційного департаменту іспитів Cambridge Assessment English в освітньому центрі Grade Education Centre, розповідаємо про те, як пройшли пробні екзамени та чим вони корисні для студентів.

Де пройшло тестування

Пробні екзамени, які організував Grade Education Centre, пройшли у двох освітніх закладах України.

24 травня 35 кандидатів із Новопечерської школи у Києві складали пробний іспит B1 Preliminary (PET) for Schools та B2 First (FCE) і B2 First for Schools.

Ще 139 кандидатів із Sunrise English School в Івано-Франківську склали пробні іспити усіх рівнів.

Де пройшло тестування

Що таке пробний Кембриджський іспит

Основна мета — це створення умов реального екзамену, аби людина, яка планує складати Cambridge English Qualifications, могла спробувати власні сили та зрозуміти умови та атмосферу реального іспиту.

На такому екзамені зберігаються усі процедури та правила, включно з вимогами, часом, перервами та іншими особливостями.

Кілька років тому для студентів була доступна лише письмова частина екзамену. Згодом пробні іспити взагалі скасували, проте студенти Grade Education Centre у групах з підготовки продовжували тренуватися і вивчати матеріали та завдання, наближені до оригінальних.

Врешті, після повномасштабного нападу рф набір на проведення тесту в Україні зупинився.

З війною Cambridge призупинив проведення іспитів. Це не означає, що вони відмовились від роботи з Україною, як з Росією чи Білоруссю. Ні, лише призупинили, бо безпека всіх, хто долучений до проведення іспитів, персонал, кандидати, — на першому місці.

Ольга Файзуліна

Власне від партнерів нашого центру зʼявилися запити на проведення пробних іспитів, і Grade відновив офіційне пробне тестування. Наразі кандидати можуть пройти не лише письмо, а всі етапи. читання, письмо, аудіювання та говоріння

Cambridge English чи IELTS: у чому відмінності та який іспит обрати

Читати

Які переваги отримують ті, хто склали пробний іспит

Часто люди, які вперше складають Cambridge English Qualifications роблять помилки через нервування та незнання загальної процедури. Відтак склавши тренувальний іспит, людина зможе зрозуміти таке:

  • які типи завдань існують;
  • яка процедура складання;
  • до чого варто підготуватися перед складанням основного іспиту;
  • яку канцелярію слід використовувати;
  • скільки і як саме проходять різні частини екзамену.

Основна мета — це повна імітація реального іспиту, щоб кандидати на собі зрозуміли, як він проходить. І надалі, якщо вони, наприклад, поїдуть за кордон складати іспит, то вже розумітимуть, як все відбувається.

Ольга Файзуліна

Крім того, по завершенню іспиту всі учасники після перевірки отримують результати та сертифікат.

Важливо: оскільки тест є пробним, він не має такої ж сили, як міжнародно визнаний Кембриджський сертифікат. Цим документом наш центр лише підтверджує обʼєктивне оцінювання та результат пробного тестування.

Оцінювання пробного іспиту проходить відповідно до стандартної процедури Кембриджських іспитів та за системою Cambridge English Scale. Відповідно, бали, які набрав кандидат, розраховуються за спеціальною шкалою CEFR, за якою визначається рівень англійської мови.

Рівні англійської мови: скільки їх та як дізнатись свій?

Перейти

Вартість пробного іспиту складає 50% від вартості стандартного. від 1 900 грн Послуга пробних іспитів доступна для партнерських центрів, які мають програми підготовки до Cambridge English Qualifications. Вони можуть пройти як на базі школи-партнера, яка замовила послугу, так і на базі Grade Education Centre.

Хочете дізнатися більше про партнерство? Звертайтесь: +38 067 148 92 22 | of@grade.ua

Так, ми продовжуємо працювати задля розвитку українських студентів та їхніх знань з англійської. Якими б не були обставини, it is always a good time for education and future!