SCELT Forum: команда Grade University відвідала форум у Словаччині

scelt-forum-v-slovakii
20.06.2024

14-15 червня команда Grade University взяла участь у SCELT Forum, який відбувся в Університеті Матея Бела в Словаччині.

SCELT Forum — це конференція, яку проводить Словацька асоціація викладачів англійської мови. Подія відбулась вперше за 5 років та зібрала близько 300 учасників з таких країн, як Словаччина, Угорщина, Польща, США, Великобританія та Україна.

Розповідаємо про захід та участь нашої команди в ньому!

Масштаб події, який вражає

Назва організації — SCELT — розшифровується як Slovak Chamber of English Language Teachers, однак цього року абревіатуру пояснили по іншому — Stop Complaining, Enjoy Language Teaching, Перестаньте скаржитися, насолоджуйтеся викладанням мови що стало девізом форуму.

За 2 дні SCELT Forum відбулося 3 пленарні сесії та 50 воркшопів, які провели відомі у всьому світі професіонали в галузі викладання англійської мови.

Тема цьогорічного заходу — «Balance».

На воркшопах підіймались різноманітні та актуальні для викладацької спільноти теми: від використання TikTok та AI штучний інтелект до навчання фонетики, граматики та письма.

Наприклад, наші європейські колеги поділились такими знаннями: Grzegorz Spiewak розповів про мультисенсорне навчання підлітків, Claudia Molnar порушила гострі питання викладання студентам з ADHD, attention deficit / hyperactivity disorder ASD autism specturm disorder та SEN. special educational needs А завершив форум відомий teacher trainer Hugh Dellar зі своїм виступом «Magic in the classroom».

Масштаб події, який вражає

Як на SCELT Forum себе показала команда Grade University?

Проєкт Grade University викликав неабиякий інтерес у словацьких колег, тому нас запросили стати учасниками форуму та поділитись знаннями й досвідом.

Нашу команду представили дві спікерки та авторки курсів на платформі Grade University — Лідія Сімак та Олена Лисиця.

Лідія виступила із темою «Tasks that foster real-life communication in class» та розповіла про ефективні завдання, які допомагають студентам заговорити англійською та подолати мовні барʼєри.

Ця конференція стала для організації першою з часів Covid-19. Нашу команду чекали, а наші виступи з Оленою відвідали багато зацікавлених людей.

З приємних сюрпризів — наші сесії прийшов послухати Hugh Dellar — знаменитий teacher trainer. Нас тепло зустріли організатори — ми відчували велику підтримку.

Лідія Сімак

Олена Лисиця провела воркшоп «Spicing up your grammar lessons with the primary school». Вона поговорила про різницю викладання граматики для дітей та дорослих, а також поділились методами, як зробити уроки для школярів змістовнішими та ефективнішими.

Перевагами участі в міжнародних конференціях є можливість порівняти реалії та досвід викладачів з інших країн. Наприклад, було неочікувано дізнатися, що онлайн-навчання непопулярне у Словаччині — при першій нагоді вчителі державних закладів повернулися до офлайн-формату.

На конференції було доволі багато сесій, присвячених досвіду роботи із різними методами викладання, зокрема CLIL та STEAM. Ми мали можливість відвідати демонстраційний урок та спостерігати, як ці підходи працюють на дітях.

Олена Лисиця

Загалом, нашій команді вдалося не лише провести два воркшопи, а й:

  • презентувати онлайн-платформу Grade University тічерській спільноті,
  • стати спонсорами події та подарувати сертифікати на проходження наших курсів учасникам конференції,
  • обговорити зі словацькими колегами реалії викладання англійської мови та можливості професійного розвитку.

Не менш важливо — ми знайшли нових друзів та партнерів, тож уважно слідкуйте за нашими новинами!

Наша команда вражена доброзичливістю колег та вдячна за можливість взяти участь у конференції такого рівня. Продовжуємо працювати та стрімко рухаємось до нових перемог!