Вступна кампанія 2022 триває: скільки студентів обрали українські виші?

Вступна кампанія 2022 триває: скільки студентів обрали українські виші?
21.10.2022

Під час брифінгу міністр освіти та науки Сергій Шкарлет розповів, що цьогоріч до закладів фахової передвищої освіти та до вишів вступили близько півмільйона випускників.

  • 63 тисячі абітурієнтів зараховані до українських університетів на бюджетній основі. Це вступники, що здобуватимуть ступінь бакалавра.
  • 78 тисяч абітурієнтів вступили на контракт.

Проте, Шкарлет також зазначив, що це ще не кінець вступної кампанії, адже вишам дозволили проводити додаткові хвилі набору охочих до 30 листопада цього року.

Випускники у 2022 році вступали на основі національного мультипредметного тесту, що був проведений вперше. Складали його 214 тисяч осіб, з яких понад 20 тисяч — за кордоном.

За результатами тесту близько 10 тисяч осіб отримали максимальний бал з одного предмета.

В той час як 600 абітурієнтів отримали 200 балів по всім предметам.

Наступного року МОН готує кілька варіантів проведення вступних кампаній. Зокрема:

  • традиційне ЗНО
  • або цьогорічне нововведення — НМТ.

Залежно від того, скільки і як буде тривати воєнний стан в Україні, ми вирішили, що повинні мати альтернативу вступу у 2023 році. Альтернативний вступ, який був забезпечений у 2022 році інструментом національного мультипредметного тесту, виправдав себе.

Сергій Шкарлет

Зараз триває процес підготовки необхідних документів, що дозволятимуть проводити вступну кампанію в умовах воєнного стану в обхід всім вимогам законів «Про фахову передвищу освіту» та «Про вищу освіту». Адже вони передбачають вступ лише на основі зовнішнього незалежного оцінювання.

Нагадаємо, що підготуватись до ЗНО або НМТ з англійської можна у нас на курсі. Всім майбутнім випускникам ми також пропонуємо безплатний пробний урок, аби перевірити чи все вас влаштовує у форматі навчання нашого центру. Приєднуйтесь і гайда готуватися до іспитів разом!

ЗНО Writing: понад 70 фраз, які допоможуть підвищити ваш бал

Читати далі