Сайт про українську систему освіти став доступним для міжнародної спільноти

sozdana-platforma-s-opisaniem-sistemy-obrazovaniya-i-programm-ukrainy
30.05.2022

В Україні запустили сайт, де впорядкована інформація щодо української системи освіти для профільних міністерств, директорів шкіл та вчителів у країнах, які прийняли наших дошкільнят та школярів.

Ресурс допоможе міжнародній освітянській спільноті зрозуміти освітню траєкторію дитини, зокрема знання і навички, які вона отримала під час навчання в Україні. Ця інформація необхідна для адаптації дитини до нового освітнього закладу за кордоном.

МОН України

Англійською мовою на сайті розміщена інформація про систему освіти в нашій державі, особливості різних рівнів навчання, короткий опис основних освітніх програм для 1-11 класів. А в розділі “Вебінари” можна переглянути профільні заходи щодо системи української освіти та шкільних програм.

Таким чином ресурс може допомогти закордонним викладачам зрозуміти, яку освіту здобувала дитина до того, як переїхала в іншу країну.

Окрім того, на сайті також є розділ із переліком потреб української освіти, яка постраждала внаслідок воєнного вторгнення Російської Федерації в Україну. Тож міжнародна освітянська спільнота може ознайомитися із переліком актуальних потреб та сконтактувати з українським МОН для подальшої співпраці.

Британський чи американський акцент: якому навчати студентів?

Дізнайтесь просто зараз!