Діти з особливими потребами зможуть вчитися на 2 роки довше

Дети с особыми потребностями смогут учиться на 2 года дольше
1.11.2020

Кабінет міністрів прийняв зміни, які дають змогу батькам дітей з особливими потребами, за необхідності, подовжити навчання в школі на два роки. Тривалість навчання в початковій і базовій школі можна  буде подовжувати, доповнюючи стандартну освітню програму корекційно-розвивальним складником. Кожен із рівнів (початковий і базовий) можна подовжити на 1 рік.

У МОН пояснили, що необхідність подовження буде визначати спеціальна команда психолого-педагогічного супроводу, а затверджувати буде інклюзивно-ресурсний центр. Але робити це потрібно не пізніше півроку до завершення навчання.

За необхідності центр може провести повторне комплексне оцінювання розвитку дитини. На її основі педагогічна рада може подовжити тривалість навчання. Окрім того, дітям з особливими потребами можна починати навчання в час, відмінний від установленого.

Нагадаємо, що такі стани, як дислексія та дисграфія – не вирок, із ними цілком успішного можна вивчати англійську. Головне – використання правильних методик, щоби навчання було ефективним. Наші курси англійської для дітей із дислексією та дисграфією – саме такі.