Обмін досвідом та нові знайомства: фахівці Grade відвідали конференцію TESOL Ukraine

Обмін досвідом та нові знайомства: фахівці Grade відвідали конференцію TESOL Ukraine
28.05.2024

Grade Education Centre продовжує розвиватися та ділитися досвідом зі своїми колегами. 

Відтак, наші фахівці 24-26 травня відвідали конференцію «Compassionate ELT: Voices of Resilience and Diversity in a Time of War» від організації TESOL Ukraine у Львові.

Воркшопи від наших експертів

Для початку зазначимо, що TESOL Ukraine — це національна неурядова асоціація фахівців, що працює над покращенням якості викладання англійської мови в Україні через постійний професійний розвиток та наукові дослідження.

Так-от, кваліфікована CELTA-тренерка нашого освітнього центру Лідія Сімак виступила на конференції у ролі спікерки. Викладачка провела воркшоп на тему «Context is King», де детально пояснила про:

  • ефективні способи викладання граматики та лексики без перекладу,
  • використання контексту в навчальних системах,
  • способи аналізу контексту у підручнику, чіткий алгоритм створення контексту, який працюватиме для будь-якого типу граматики чи лексики, яку вам потрібно викладати.

Було дуже приємно, коли після виступу до нас підходили люди і дякували за практичні сесії і свіжі ідеї, які додають різноманітності звичному викладанню.

Лідія Сімак

Крім того, CELTA-тренерка Олена Лисиця провела лекцію «Small Children. Big Questions» для колег-викладачів.

Воркшопи від наших експертів

Воркшоп був зосереджений на тому, що зараз все більше дітей складають іспит з англійської на B2. Одне з найскладніших завдань для юних студентів — написання критичного есе. 

Тож під час свого виступу Олена розповіла про:

  • розвиток письмових навичок юних учнів,
  • практику критичного мислення,
  • стратегії написання есе.

Це один із небагатьох офлайн-івентів, які проводяться в Україні, тому було дуже радісно побачити колег-викладачів із різних куточків України. Конференція принесла нові знайомства, а також було надзвичайно приємно обговорити із колегами з інших регіонів, як вони організовують навчання за теперішніх складних умов.

Олена Лисиця

Результати конференції

Загалом захід відвідали понад 200 викладачів шкіл та вищих навчальних закладів зі всієї України. Project Manager Юлія Чорна розповіла, що навіть зустріла на конференції прихильників освітнього центру Grade.

Усі підходили до нас, віталися, дякували за нашу роботу. В такі моменти ти розумієш, що працюєш не дарма і робиш справді щось корисне для викладачів.

Юлія Чорна

Авжеж, окрім нових знайомств, зʼявились і потенційні нові партнери.

Результати конференції

Юлія розповіла, що після закінчення івенту відбулася зустріч з організаторами конференції та очільниками TESOL Ukraine, де учасники обговорили майбутню співпрацю в контексті підтримки викладачів англійської в Україні і побудови дружньої спільноти.

До речі, нещодавно наші експерти побували на конференції в Сербії. Більше про поїздку читайте за посиланням.