Українських викладачів безплатно навчатимуть користуватися інструментами АІ

Українських викладачів безплатно навчатимуть користуватися інструментами АІ
9.01.2024

Найбільша IT-компанія в Україні ЕРАМ та Асоціація «IT Ukraine» організовують безплатне стажування для українських освітян.

Викладачі ВНЗ та шкіл мають можливість навчитися користуватися інструментами ШІ.

Що чекає на учасників?

Організатори події зазначають, що мета стажування — поглиблення зв’язку викладачів з ІТ-індустрією для кращого розуміння технологій. Згодом педагоги зможуть передавати набуті знання школярам та студентам.  

Учасники тренінгу прокачають актуальні навички роботи з інструментами штучного інтелекту та дізнаються більше про можливості сертифікації викладачів.

Крім того, організатори презентують власний інструмент Learn Portal, який допомагатиме викладачам у роботі. Протягом стажування освітяни отримають не лише теоретичну базу, а й зможуть застосувати знання на практиці.

Зауважте: ті, хто успішно завершить курс, отримають сертифікати від ЕРАМ та Асоціації «IT Ukraine».

Найкращі AI-генератори англомовних текстів

Читати

Деталі програми

Стажування розпочнеться вже у січні й триватиме три тижні. За цей проміжок часу викладачі ознайомляться з актуальними інструментами ШІ, а після цього виконуватимуть проєктні завдання в командах.

Ба більше, у рамках стажування викладачі матимуть змогу розробити власний проєкт та отримати ґрунтовний фідбек від експертів.

Протягом трьох тижнів освітяни послухають 5 лекцій на теми:

  • AWS Academy
  • Modern learning technologies and platforms of the Cisco Network Academy
  • AI Tools Basic: how it works?
  • AI Tools Intermediate: special tools for teachers and researchers
  • EPAM Special: Learn Portal

Зверніть увагу, що кількість місць для участі у програмі обмежена. Тому відбір учасників відбуватиметься після аналізу мотивації та мети, описаних в опитуванні під час реєстрації.

Для уточнення деталей пишіть на пошту WFARDEducationSupportService@epam.com із темою листа «Teachers Internship (Winter 2024)».

До речі, нещодавно Мінцифри оприлюднили результати дослідження щодо використання учнями та вчителями інструментів штучного інтелекту. Неочікувано, що 50% вчителів часто користувались різноманітними програмами на основі ШІ за останні 6 місяців.