Розкажіть свою історію — отримайте стипендію на навчання!

Поучаствуйте в конкурсе на лучшую историю студента – Story competition
24.12.2020

Зимові свята – саме час підбивати підсумки року та ділитися своїми цікавими історіями. Ми вирішили влаштувати конкурс на найкращу історію студентів, пов’язану з Grade. Як взяти участь у конкурсі?

  1. Розкажіть на своїй сторінці в соцмережі (Facebook або Instagram), що з вами було незвичного, смішного чи цікавого під час навчання.
  2. Додайте посилання на наш сайт grade.ua і хештег #gradescholarship
  3. Щоби ваша історія не загубилася, надішліть нам скріншот вашої історії на електронну пошту smm@grade.ua — і ви вже берете участь у Story competition.

Найкращі розповіді дістануть стипендію на семестр навчання у Grade Education Centre.

Конкурс студентських історій розпочинається сьогодні, 24 грудня 2020, і триватиме до 10 січня 2021. Переможців ми оголосимо 11 січня 2021.

Для натхнення пропонуємо історію, яку розповів нам наш 14-річний студент, Луговий Іван:

Я прийшов у Grade, коли мені було десять років, з рівнем англійської А2. Тут я провів 4 роки і наразі маю рівень С2, який підтвердив екзаменом CPE влітку цього року.

Починав я в групі з викладачем Оксаною Назарчук. Потім два роки навчався в підлітковій групі з Ольгою Заворотною. А наприкінці весни 2019-го року я відвідував цікавий курс CLIL з викладачем Мар’яною Кучеренко. І останній рік я навчався в дорослій групі з Chris Reese.

Важливо сказати, що кожний викладач надихав, допомагав, підштовхував. Їхні знання та вимова були прикладом, що змушувало мене вчити англійську. Я їм дуже вдячний! Великою мотивацією для мене також були екзамени (PET, FCE, CAE, CPE). Було дуже приємно бачити, як навчання щороку приводить до результату, і саме це почуття задоволення мотивувало мене продовжувати навчатись. Екзамени були наче маленькі кроки до одного великого результату – отримання рівня С2.

Дякую всій команді Grade!

P.S. У Grade Cafe дуже смачна кава!

 

А ось кумедна історія від нашого викладача, Яни Грідасової:

Якось, декілька років тому, у спекотний літній вечір ми з однією з моїх улюблених груп розбирали тему Passive Voice. Сказати, що студенти були трохи в шоці – це нічого не сказати, але сиділи, старалися, намагалися побороти тему з усіх сил. У класі тиша, жарко, відчинили вікно. Вечір п’ятниці, літо, спека, звичайно, на вулиці трохи гамірно та весело, але нас це не зупинило.

Аудиторія на третьому поверсі, тому чулося лише відлуння від розмов. Двоє чоловіків за вікном гучно про щось розмовляли, назрівала суперечка, але поки чувся ввічливий діалог, то й це нам не завадило.

І тут один зі студентів зі стогоном кладе ручку й говорить: «Ні, Яна, sorry, але мені не зрозуміло». Я не встигла відповісти, як із вулиці гучно і трохи з наїздом пролунало від когось із чоловіків, які саме почали гаряче доводити щось одне одному: «Що саме тобі не зрозуміло? Мені, може, ще й на пальцях пояснити?!».

До кінця заняття ми зі студентами вже не могли стримати сліз від сміху… А чоловіки на вулиці, мабуть, навіть не підозрювали, наскільки уривком зі своєї суперечки, хто з них припаркувався на чиєму місці, розрядили напружену атмосферу Passive Voice.

 

Чекаємо на ваші зворушливі, смішні чи цікаві історії! Переможців ми оголосимо 11 січня 2021 року на нашому каналі в Telegram — CambridgeUA.