Тести НМТ не будуть повторюватись: як складатимуть іспит у 2023 році

Тесты НМТ не будут повторяться: как будут сдавать экзамен в 2023 году
23.05.2023

В Україні триває підготовка абітурієнтів до складання іспитів та вступу у вищі навчальні заклади. Основна сесія НМТ-2023 триватиме з 5 по 23 червня, а додаткова — з 11 по 24 липня.

І оскільки вступники складатимуть тест у різні дні, його завдання будуть відрізнятися.

Про особливості Національного мультипредметного тесту 2023 розповіла очільниця Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко. Отже, чого очікувати цьогоріч?

Сайти з тестами listening для підготовки до іспитів

Дивитись

Завдання будуть унікальними

Усіх абітурієнтів, які зареєструвались на НМТ-2023, розподілять на групи, які складатимуть тест у різні дні.

Аби не допустити списування та поширення готових відповідей для тих, хто складатиме тест пізніше, завдання у тесті будуть відрізнятися. Для цього Український центр оцінювання якості освіти створив велику базу унікальних завдань.

УЦОЯО розробив достатню кількість унікальних форм для кожної зміни національного мультипредметного тесту.

Тетяна Вакуленко

Та очільниця центру додала, що попри ці відмінності, усі завдання відповідатимуть загальним вимогам Міністерства освіти й науки щодо ЗНО. Також вони стосуватимуться однакових визначених тем.

Водночас якщо комісія помітить, що хтось з учасників намагається списати чи схитрувати у будь-який спосіб, його позбавлять можливості продовжити роботу, а результати анулюють.

Отже, повторень завдань чи можливості списати на іспиті не буде.

Як вивчати англійські слова, щоб дійсно їх запам'ятати?

Вчити щось нове — це завжди виклик та робота над собою. Як навчатися так, щоб утримати слова та висловлювання у пам'яті надовго?

Дізнатися!

Скільки абітурієнтів зареєструвались на НМТ-2023

За даними УЦОЯО заявку на участь в основній сесії тесту подали 281 198 осіб.

Більшість учасників складатиме екзамен в Україні, водночас 23 250 абітурієнтів робитимуть це за кордоном, а саме у 32 країнах світу. З них найбільше зареєстровані у Польщі й Німеччині.

Графіки й місця проведення тестувань публікуватися не будуть для убезпечення учасників. Ці дані прийдуть їм разом із запрошеннями у персональних кабінетах.