Викладачі з Росії та Білорусі більше не зможуть отримати кваліфікації TKT, CELTA та DELTA

tkt-celta-i-delta-nedostupny-prepodavatelyam-rossii-i-belarusi
16.05.2022

Підрозділ Кембриджського університету Cambridge Assessment English 13 травня вирішив призупинити проведення усіх нових курсів підвищення кваліфікації для викладачів англійської мови в Росії та Білорусі через війну в Україні.

Відтепер кандидати з Росії та Білорусі не зможуть пройти такі курси: CELTA, підготовка до DELTA Module 1, курс DELTA Module 2, скласти будь-який з іспитів TKT, DELTA Module 1, подати на розгляд курсову роботу DELTA Module 3, отримати такі міжнародні кваліфікації як, TKT, CELTA, DELTA не лише у своїх країнах, а й за їхніми межами.

Cambridge Assessment English рекомендує своїм центрам підготовки викладачів по всьому світу не проводити курси підвищення кваліфікації для кандидатів з Росії та Білорусі, а також не приймати жодних платежів з російських чи білоруських банків.

Кембридж наголошує, що центри повинні повністю дотримуватись правил і санкцій тієї країни, де розташований підготовчий центр. Обмеження стосуються не лише індивідуальних кандидатів, а й груп на отримання міжнародних кваліфікацій від Cambridge Assessment English.

Освітній центр Grade — офіційний платиновий партнер Cambridge Assessment English — підтримує таке рішення та від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну не надає послуги громадянам Російської Федерації.

Нагадаємо, що раніше ми вже повідомляли про рішення Кембриджу щодо тимчасового припинення проведення мовних іспитів лінійки Cambridge English: YLE, A2 Key, B1 Preliminary, B2 First, C1 Advanced, C2 Proficiency та іспитів з методики викладання англійської TKT та DELTA Module 1 на території України у зв’язку з неможливістю їхнього проведення.

Втім, такі курси як CELTA і DELTA Module 2, які не є іспитами, ми проводимо в онлайн-форматі. А також наш центр здійснює онлайн-підготовку викладачів до іспитів TKT та DELTA Module 1, які можна скласти в будь-якій іншій країні.

Заплануйте свій курс TKT

Разом з нами

Щодо відновлення можливості складання іспитів на території України ми обов’язково повідомимо додатково.