Українці зможуть отримати сертифікати на вивчення англійської мови від держави

Native speaker в кожній школі та сертифікати на навчання: деталі програми Future Perfect
9.11.2023

У межах проєкту з популяризації англійської мови Future Perfect, українці невдовзі зможуть отримувати сертифікати на вивчення англійської мови через “єПідтримку”.

Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та розкрив особливості впровадження цієї програми в Україні.  

Які зміни чекають на суспільство?

Перш за все, за словами Федорова, всі державні сайти повинні мати англомовну версію. А мову міжнародного спілкування українські дітлахи повинні будуть вивчати ще з садочка.

Крім того, законопроєкт передбачає впровадження англійської у сфери медицини, освіти та юриспруденції.

Ми запустили національну програму Future Perfect, яка популяризуватиме вивчення англійської.

Future Perfect — це доконана дія в майбутньому. Ми любимо майбутнє, готуємо майбутнє й робимо це свідомо, щоб капіталізувати країну. Щоб кожен в Україні став більше заробляти та міг себе повноцінно реалізувати. І цей проєкт допоможе пришвидшити результат.

Михайло Федоров

Українці отримуватимуть гроші на курси англійської

Організатори проєкту зазначають, що цей досвід вже знайомий, адже під час COVID-19 українці успішно застосовували «ковідні сертифікати», купуючи книги та відвідуючи спортзали.

Власне, цю технологію впроваджуватимуть для вивчення мов.

Вчителям англійської мови обіцяють доступ до безплатних програм навчання для підвищення кваліфікації та отримання доступу до якісної освіти.

Амбітною ціллю програми Future Perfect є присутність native speakers у кожній школі, які б викладали мову як онлайн, так і в офлайн-форматі.

Крім того, англійською мовою повинні обовʼязково володіти працівники державних установ. До речі, це одна з умов вступу України до ЄС та НАТО.

Якщо людина хоче вивчити англійську, але не має фінансових можливостей, то за певними критеріями, які буде визначено у майбутньому, вона зможе автоматично отримати сертифікат, щоб за його допомогою оплатити роботу репетитора або мовні курси

Михайло Федоров

Слід нагадати, що наразі відомо про дві цифрові платформи, де українці зможуть вивчати англійську. Серед них — Promova та Empower. Детальніше про ці сервіси можна почитати за посиланням.

Grade святкує день народження!

15 визначних подій, які відбулися у світі та в нашому центрі протягом 15-ти років

Більше про це