Український педагог написав шкільний підручник на фронті

ukraïnskyj-pedagog-napysav-pidruchnyk-na-fronti.
9.06.2023

Вінницький учитель Тарас Ткачук у співавторстві з колегою Анастасією Онатій написав підручник з української мови для 6-го класу. Свою частину роботи педагог виконував на фронті, адже він рік відслужив у складі 120-ої бригади ТрО. Викладач мав позивний “Доцент”

Журналістам Тарас Ткачук розповів, що розробляв завдання для дітей, коли не було обстрілів, але інколи не зупинявся навіть під вогнем.

Працював у вільний час, коли було тихо і більш-менш безпечно, але бувало і під обстрілами. Дійсно, це рятувало. Я перемикався.

Загалом робота над підручником тривала близько року. Матеріали Тарас Ткачук надсилав за допомогою SMS-повідомлень, бо інтернету в окопах не було. 

Співавтори намагалися спростити інформацію та прикрасити підручник, тож до його створення залучили школярів. Діти створювали для видання різноманітні малюнки.

Підручник був схвалений українським Міністерством освіти. За те, щоб його внесли до шкільної програми, проголосували майже 40 тисяч педагогів з усієї країни. Наклад становитиме 40 тисяч примірників. Тарас Ткачук висловив сподівання, що 1 вересня книга вже потрапить до учнів.

За ким «стежити» викладачам англійської?

Блоги колег для натхнення

Нагадаємо, понад рік тому Україну захопила новина про те, як професор Ужгородського національного університету Федір Шандор прямо з передової читає лекції студентам. Побратими погодилися підлаштовувати розклад чергувань так, щоб професор міг викладати.