В українських школах запровадять новий освітній курс «Уроки щастя»

В українських школах запровадять новий освітній курс Уроки щастя
11.07.2024

✍️ В Україні школярам викладатимуть американський курс Well-Being. Його українська назва — «Уроки щастя». За словами першої леді Олени Зеленської, він стосуватиметься поведінки у соціумі, усвідомленні цінностей та емпатії. Коли нововведення почнуть діяти — дізнаєтесь далі.

Що викладатимуть на курсі?

Курс «Уроки щастя» запустять у школах на початку нового навчального року. Цю ініціативу реалізують у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?».

Навчальна програма курсу охопить навички та знання, які необхідні для щасливого і змістовного життя, — розповіла Олена Зеленська.

За її словами, під час уроків школярів навчать:

  • будувати суспільні зв’язки,
  • творчо самовиражатися та керувати своїм життям,
  • розмірковувати про життя та досвід й аналізувати свої здобутки,
  • бути емпатичними та розуміти різні емоційні стани — не тільки свої, а ще й людей, які оточують,
  • усвідомлювати важливість цінностей,
  • «людинознавству» — розумінню того, що означає бути людиною,
  • турботі про ментальне здоров’я.

За словами Олени Зеленської, зараз школярам потрібні такі навички не менше, ніж вивчення точних наук, а особливо — розуміння важливості ментального здоров’я.

☝ Фахівці з України підлаштують програму американського курсу під потреби наших дітей, адже українські реалії нині суттєво відрізняються від американських.

Онлайн-тест на рівень англійської мови

Перевірити знання!

Раніше ми розповідали про навчальний мультфільм, який спеціально розробили для українських школярів. Він стосується безпеки в інтернеті. У ролику маленьким українцям нагадали, що зображення инфлюенсерів у соцмережах не мають впливати на самооцінку, а також те, що реальне життя зазвичай відрізняється від «красивої картинки» в інтернеті. Деталі — за посиланням.