Ініціатива МОН: безкоштовний доступ до цифрових ресурсів для викладачів

Инициатива МОН: бесплатный доступ к качественным цифровым ресурсам для преподавателей
20.12.2022

Міністерство освіти і науки запустило новий проєкт для викладачів “Цифрові сервіси для освіти України”. Цей ресурс пропонує безкоштовно користуватися освітніми курсами для покращення ефективності дистанційної освіти. 

Навчання в умовах воєнного стану переформатувалося у змішаний та онлайн-формат. Для того, щоб у навчальних закладах було більше можливостей надавати якісну освіту за нинішніх обставин, МОН зібрало найкращі світові цифрові ресурси з відкритим доступом. Всі матеріали створені експертами провідних закладів освіти та лідерами індустрії, тому їм можна довіряти і застосовувати на уроках. 

Як урізноманітнити онлайн-уроки англійської?

6 порад

Користувачами проєкту може стати будь-хто, зацікавлений у розвитку цифрової освіти нашої країни, а також хто прагне використовувати навчальні матеріали високої якості безоплатно. Здебільшого долучаються здобувачі освіти, педагоги, науковці, адміністративні працівники освітніх закладів, а також волонтери.

Проєкт існує за підтримки партнерів, що дозволили безоплатний доступ до власних ресурсів. Також до співпраці долучилися ДНУ «Інститут освітньої аналітики» та компанія SoftServe. 

Кому знадобиться цей ресурс?

  • Для викладачів: можливість обрати курси на платформі, які доповнять вашу освітню програму, щоб поділитися досвідом про їхнє використання;
  • Для студентів: вдосконалити власні знання та навички під час проходження курсів, перевірити результат навчання та отримати сертифікат;
  • Для волонтерів: аби об’єднати всіх, хто прагне долучитися до розвитку онлайн-освіти в Україні.

Ініціатива запрошує викладачів висловити власний фідбек від користування онлайн-курсами та освітніми сервісами на уроках. Ви можете описати інструменти та матеріали, які застосували у роботі зі своїми учнями та студентами, залишити свої враження про їх ефективність.

Найбільш інформативні звернення будуть опубліковані, щоб ваш досвід допомагав іншим у майбутньому.

Як краще застосувати classroom management під час онлайн-навчання?

Поради тут