Гроші за відвідування занять та закінчення школи — у США зареєстрували новий законопроєкт

Деньги за посещение занятий и окончание школы — в США зарегистрировали новый законопроект
14.02.2024

Влада американського штату Огайо планує платити гроші за відвідування уроків. Ініціатива спрямована на боротьбу з прогулами та заохочення школярів до закінчення середньої освіти.

Зареєстрували законопроєкт

Законодавчий орган штату зареєстрував двопартійний законопроєкт та прийняв його у першому читанні. Чиновники планують до кінця поточного 2024 року документ підпише губернатор Майк Девайн — а значить закон набуде чинності.

Законопроєкт передбачає запуск експериментальної ініціативи, спрямованої на вихованців дитячих садочків та учнів 9 класу державних шкіл

Американські імена, які ви раніше не чули

Популярні та рідкісні, дивні та красиві, чоловічі та жіночі імена в США

Дізнатись

Що відомо про програму?

Згідно зі законопроєктом, програма працюватиме таким чином:

  • округи подаватимуть заявки на участь в проєкті, вказавши до двох шкіл із хронічними прогулами,
  • половина учнів увійде до контрольної групи, яка отримуватиме кошти, тоді як інша — не отримуватиме нічого.

Чиновники випробують 3 варіанти заохочення учнів, які досягли понад 90% відвідуваності:

  • 25 доларів за кожні 2 тижні,
  • 150 доларів наприкінці чверті,
  • 500 доларів наприкінці навчального року.

Також планують виплачувати по 250 доларів кожному випускнику після закінчення школи та додаткові кошти на основі їхнього середнього балу.

Всього на виплати школярам планують виділити 1,5 мільйона доларів. А за словами члена республіканської партії та одного з авторів документа Білла Зейтца, штату дешевше мотивувати школярів грошима, ніж оплачувати витрати, повʼязані з пропуском занять та відрахуванням.

У чому проблема?

За даними депутата Дені Айзексон, прогули серед дев’ятикласників Огайо за останні декілька років зросли від 15% до 31% учнів, які пропускають понад 10% навчальних днів.

Чиновники випробували й інші методи мотивації дітей: влаштовували дні піци, дозволяли більше часу проводити на ігровому майданчику, але все марно — кількість прогулів не зменшувалась.

Наразі в Генеральній асамблеї штату Огайо тривають дискусії. Одна частина високопосадовців підтримують ухвалення закону, тоді ж як інша — категорично проти, пояснюючи свою позицію тим, що прогулювати школу — незаконно, і це потрібно контролювати та карати.

До слова, нещодавно ми розповідали про результати дослідження впливу війни на стан освіти в Україні.