5 фільмів про подорожі, які варто дивитися англійською

31.08.2018

Фильмы о путешествиях на английском языке

Час провести кілька приємних і водночас корисних вечорів із чудовими фільмами, що надихають, і водночас покращити свою англійську.

Саме перегляд фільмів англійською — із субтитрами або й без них — одна з ефективних навчальних технік. Так ви потренуєте своє вміння сприймати мову на слух та поповните особистий словник.  Зверніть увагу на такі фільми, присвячені мандрам, для перегляду їх англійською буде достатньо середнього рівня володіння мовою.

The Secret Life of Walter Mitty / Таємне життя Волтера Мітті

Головний герой кінострічки, якого, до речі, грає Бен Стіллер, — звичайний, “невидимий” працівник всесвітньо відомого журналу Life. Він самотній, працює з архівами фотографій, які мусять з’явитися на сторінках видання, а у вільний час мріє про те, що колись побачить світ із цих картинок на власні очі.  Та одного разу його повільне та впорядковане життя стає з ніг на голову. Аби не втратити роботу, Волтер Мітті вирушає на пошуки цінного негатива, який мав потрапити на обкладинку останнього випуску журналу, але загубився.

Wild / Дика

Фільм, знятий за мотивами автобіографічних мемуарів американської письменниці Шеріл Стрейд, головну роль у ньому зіграла акторка Різ Візерспун. Після смерті матері життя її героїні йде шкереберть, вона пускається берега, і це згодом руйнує навіть її шлюб. Залишившись наодинці з собою, жінка наважується на непросту подорож пішки — подорож, яка повертає їй відчуття життя та вчить приймати минуле й будувати майбутнє. Ця кінострічка надихає не лише на подорожі чи вивчення англійської, а й на філософські роздуми про пошук свого місця у світі.

Tracks / Стежки

Головна героїня —  дівчина, яка наважилася на самоті перейти Австралійський континент, взявши з собою лише чотирьох верблюдів. Попри всі труднощі, обман і сотні причин цього не робити, вона перетнула пустелю і вийшла до океану. Надзвичайно красивий фільм про любов до світу, до людей і тварин, про самотність і пошуки себе. Що цікаво – знятий він на основі реальної подорожі письменниці Робін Девідсон, що тривала 9 місяців, і яку задокументував фотограф National Geographics.

Into the Wild / Тепер я йду в дику далечінь

Ще один фільм про подорож, що стає для героя шляхом до себе справжнього. Студент із Нової Англії одного разу вирішує покинути все й податися в мандрівку по Сполученим Штатам і Мексиці. Люди,які трапляються йому на шляху, змінюють його життя та ставлення до себе і  світу. Зрештою юнак опиняється на Алясці з емоційним багажем та досвідом, який не отримав би у жодному з університетів світу.

Roman Holiday / Римські канікули

Героїня чарівної Одрі Хепберн, принцеса Анна, приїздить в Рим в рамках благодійної зустрічі. Одного ранку вона вирішує втекти з палацу та хоч пару годин пожити так, як їй хочеться, а не згідно з вимогами до осіб королівської крові. Під час прогулянки по Вічному місту вона знайомиться з молодим журналістом Джо, який уявлення не має, хто ця красива дівчина насправді. Ця легка і зворушлива романтична комедія, знята ще у середині ХХ ст,  вже стала класикою світового кінематографу і однозначно вартує перегляду.

Нещодавно ми писали про 5 зручних і безкоштовних онлайн-словників англійської мови.