Україна посіла 35 місце у світі зі знання англійської мови: хто лідирує

Україна посіла 35 місце у світі зі знання англійської мови: яка область лідирує
13.07.2023

Компанія Education First у 2022 році провела тестування зі знання англійської мови для громадян 111 країн світу. За результатами оцінювання, Україна посідає 35 місце в рейтингу.

Які результати тестування

Цікаво, що в тестуванні взяли участь українці, у яких рівень англійської в середньому відповідає B2. Результати свідчать про те, що англійською мовою після закінчення школи в Україні краще володіють хлопці, ніж дівчата. Проте останні згодом надолужують втрачене.

Які результати тестування знань англійської мови

Ба більше, дослідження показало, що люди старшого віку систематично покращують свої знання англійської мови.

Також результати демонструють, що жителі міст не набагато краще володіють іноземною мовою, аніж мешканці сіл та селищ.

Додамо, що компанії з вищими рівнем професійного володіння англійською більш відкриті та чесні під час ведення бізнесу. Крім того, результати показали, що іноземна мова значно підвищує економічну конкурентоспроможність компаній.

Яка область посіла перше місце

Неочікувано, першість у рейтингу знань англійської мови серед областей України посідає Хмельницька. “Срібло” дісталося Львівській, а Київська посідає третю сходинку.

Яка область посіла перше місце

Якщо ж говорити про ситуацію у світі, то “задніх пасуть” країни Азії. Натомість ті європейські країни, які раніше відставали у рейтингу, тепер наздоганяють перші сходинки (Данія, Бельгія, Швеція). Водночас у країнах Середнього Сходу прогрес малопомітний.

Результати тестування визначили три країни з найкращим володінням англійської мови:

  1. Нідерланди,
  2. Сінгапур,
  3. Австрія.

Водночас найнижчий рівень знань англійської мови спостерігається у Ємені, Республіці Конґо та Лаосі.

Важливо! Це найкращий результат України за 5 років. Так, у 2021-му наша держава посіла 40 сходинку у світовому рейтингу.

Яка область посіла перше місце

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський нещодавно запропонував розглянути законопроєкт, який закріпить статус мови міжнародного спілкування за англійською та поширить сфери її застосування в Україні.

Передусім зміни стосуватимуться більшості категорій державних службовців — вони мають вільно володіти англійською мовою, аби комунікувати на міжнародному рівні.

Крім того, починаючи з 2027 року, закон передбачає вихід англомовних фільмів в українських кінотеатрах мовою оригіналу з українськими субтитрами.

​​Варто зауважити, що у рамках законопроєкту школярі середніх, професійних та вищих навчальних закладів обовʼязково вивчатимуть англійську мову. Крім того, іноземну мову використовуватимуть також і під час освітнього процесу у дитсадках.

Не знаєш де шукати native speaker?

Ми підготували для тебе 10 найкращих сайтів для розмов з носієм мови

Дивитись

Між іншим, у наших соцмережах ви зможете знайти цікаві лайфхаки та корисні поради щодо вивчення англійської мови для дорослих і дітей!