Безплатні вебінари про інклюзію для українських викладачів

besplatnyye-vebinary-ob-inklyuzii-dlya-ukrainskikh-prepodavateley
8.03.2023

Українські викладачі мають змогу взяти участь у вебінарах про інклюзію, що запровадило МОН у співпраці з ГО “Підтримай дитину” та проєктом “Подбай про себе”. Експерти в онлайн-форматі даватимуть відповіді на запитання слухачів до теми інклюзивного навчання. Лекції публікуватимуться щосуботи на сторінці у Facebook.

Рубрика з вебінарами називається “Підтримай. Пів години про інклюзію”. Ця ініціатива складає програму стратегії щодо створення безперешкодного простору та рівних можливостей для всіх груп населення, яку започаткувала Олена Зеленська. Інформація буде корисною для викладачів, аби створювати комфортні умови навчання для дітей, що мають особливі потреби.

Освітні події березня

Анонс

Особливості якісної інклюзії

  • Взаємодія між однолітками з інвалідністю та без неї;
  • Спеціалізована, індивідуальна підтримка;
  • Інклюзивні, міждисциплінарні послуги та спільна робота;
  • Ефективна адміністративна підтримка;
  • Залучення сім'ї до освітнього процесу.

Перший вебінар провела Ольга Набоченко, яка є авторкою нормативно-правового акту щодо інклюзивної освіти. Запис онлайн-лекції доступний на сторінці ініціативи у Facebook. Ви дізнаєтеся базову інформацію про поняття інклюзії, які переваги інклюзивного навчання існують та для кого воно потрібне.

Окрім цього можна заздалегідь поставити спікеру запитання на тему дитячої інклюзії. Надсилайте електронний лист на пошту pditinu@gmail.com, вказавши у темі “Пів години про інклюзію”.

Дислексія: що варто про неї знати та як навчати дітей із нею

Пояснення експерта

Аби створити комфорт під час уроків, викладачі можуть користуватися дієвими вправами для профілактики стресу та тривожного стану у дітей, які рекомендує Міністерство охорони здоровʼя України. Лікар-психотерапевт пропонує додати фізичну активність під час навчання, аби допомогти психоемоційному стану учнів та відновити баланс. Про добірку корисних вправ ми розповідали раніше.