Як викладачі підвищуватимуть кваліфікацію з 2020

Как украинские преподаватели будут повышать квалификацию
20.08.2019

Із 2020 року змінюються умови підвищення кваліфікації вчителями. Щонайперше, збільшується кількість часів, відведена для цього – процес потребуватиме 150 годин. Із них 75 викладач має провести в інститутах післядипломної освіти, у яких є відповідна ліцензія на підвищення кваліфікації.

Водночас у МОН зазначають, що сучасні неурядові організації часто забезпечують оригінальні та корисні програми підвищення кваліфікації також. Тому вони теж отримають можливість офіційно надавати такі послуги.

Викладачі та педагогічні ради самі визначатимуть форму, у якій викладач проходитиме підвищення кваліфікації. МОН обіцяє, що гроші на це «йтимуть за вчителем».

Останнє слово – затвердження програми підвищення кваліфікації для вчителів – буде за педрадою. Зі свого боку, МОН обіцяє забезпечити перелік критеріїв, за якими педагогічні ради зможуть визначати якість запропонованих програм підвищення кваліфікації викладачів від недержавних організацій.

Нагадаємо, що для викладачів англійської ми пропонуємо курс CELTA – кваліфікацію, визнану на міжнародному рівні. Окрім неї, у нас є окремі програми для навчання молодших та старших шкільних віків: CELT-P і CELT-S. А для тих, хто готовий до більшого, наприклад, стати тренером для викладачів, є кваліфікація Delta.

Окрім того, для вчителів, які прагнуть до знань, у нас завжди знайдуться цікаві тренінги та воркшопи.